Udskiftning af dieselfilter

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #2648
    Medl.nr. 906
    Keymaster

    Jeg har både dieselforfilter og dieselfilter på min Bavaria 36 med Volvo 2030 motor. Det kan være et meget langvarigt projekt at håndpumpe diesel for at fylde begge filtre. Jeg har nu fundet ud af at den skrue man løsner for at “lufte ud” har samme gevind som nippelstykkerne til mit kompressorværktøj. Jeg monterer et nippelstykke i stedet for skruen og tilslutter min oliesuger. Efter få pump og få sekunder er begge filtre fyldt – i stedet for at håndpumpe i halve og hele timer på den lille vippepumpe som er monteret på motoren.
    Måske det er kendt viden – men jeg har haft båd i mange år før jeg opdagede denne genvej.

    #10472

    Man behøver ikke engang en kompressor. Blot en manuel oliesuger: https://hellers.dk/produkt-sogning/pa20.1750/oliesuger-4-ltr?t=&searchword=Oliesuger&start=0

    #10473
    Medl.nr. 619
    Keymaster

    Hej Ole og Allan,
    Tak for de gode råd. Til dem der ikke måtte have en kompressor eller en oliepumpe så kan jeg videregive dette lille trick, som jeg engang så en professionel bruge. Det består ganske enkelt it at fylde filtrene med diesel FØR de monteres. På den måde bliver mængden af pumpearbejdet betydeligt forkortet.

    #10474
    Medl.nr. 906
    Keymaster

    God ide – men kan ikke bruges til mit forfilter som er åbent i både top og bund.
    Jeg har ikke brugt en kompressor – kun et koblingsstykke til kompressorværktøj. Den blanke dims på billedet med dieselfilteret – er monteret hvor den normale udluftningsskrue plejer at sidde – og naturligvis skifter jeg tilbage til den vanlige skrue, når filtrene er fyldte. På billede 2 er den oliesuger jeg bruger (vist nok købt hos Hellers) – billedet er taget meget oppefra og nedefter – så derfor ser den måske lidt mærkelig ud.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.