Lad mig slå fast med det samme – turen til Bavaria Værft og Düsseldorf Bådmesse – var en succes.

Lørdag: Efter at alle var anbragt i bussæderne gik det sydpå, med et ophold ved grænsekiosken for proviantering. Undervejs blev der budt på lidt til halsen og herudover have Søren 6 gode hvid vine med fra Alcace, der blev prøvesmagt og kommenteret, og jeg er sikker på at flere os fik lyst til selv at besøge vinbonden Hartweg i Beblenheim.

Efter indkvartering på hotellet Zum Grunenwald i Dinslaken, mødtes vi til en lækker middag med rigeligt tilbehør. Efter middagen underholdt Jeppe og Preben på harmonikaerne, så der var ikke et øje tørt – det skal selvfølgelig forstås rigtig.

Søndag: var så besøg på Bådudstillingen I Düsseldorf fordelt på 19 store haller, og jeg skal love for, der var noget at kigge på, så man kunne blive helt rundtosset. Første stop gjaldt selvfølgelig Bavarias store stand, hvor der blev lejlighed til at se nyskabelsen Vision 46- et virkelig flot skib, men koster så også ca. 2.5 mill. danske kroner for at kunne sejle.

Nogle købte da også småting med hjem, såsom gummibåd og beklædning.

Kl. ca. 1530 gik bussen mod næste mål Gasthof Lutz i Giebelstadt, hvor vi igen indtog en meget fin middag – stadigvæk med rigeligt tilbehør.

Efter lidt godnatmusik leveret af Jeppe og Preben var mange trætte – ikke af musikken, men derimod af de mange spændende oplevelser i løbet af dagen.

Mandag: var så afsat til værftsbesøg, som mange så hen til med spænding. Man havde virkelig gjort meget ud af at vi kunne få noget ud af besøget.

2 hold blev sendt rundt i de store haller og under kyndig vejledning blev hele processen beset og forklaret af 2 kyndige guider – lige fra tromlerne med glasfibermåtter til båden kom færdigproduceret ud i den anden ende.

Det var fantastisk at opleve.

Afslutningsvis var værftet vært ved en wienerschnitzel i kantinen – så fra alle deltagere skal der lyde en stor tak for det fine arrangement og turen indfriede forventningerne.

Hilsen Leif Andersen, Strib.
Se flere billeder her