Lørdag d. 2/3 2024 inviterede Peter Dalsgaard til en lille workshop om, hvordan du vedligeholder din Volvo Penta motor. Arrangementet fandt sted på Dansk Marine Center i Risskov ved Århus. Peter delte mange værdifulde tips om vinterforberedelse af motoren, skylning af alger og ruer fra sejldrevet samt hvordan du sikrer, at motoren er frostsikret.

Vi lærte om galvanisk adskillelse mellem motorblok og gearkasse, og vi fik et indblik i slidte dele, samtidig med at vi drøftede, hvordan man kan vurdere, hvornår det er tid til udskiftning. For eksempel så vi en sejldrevsmembran med revner, der kun var 8 år gammel.

Peter kom også ind på, hvilke reservedele det kan betale sig at have med sig på sommertogt, hvilket fik mange af os til at planlægge bestillingen af reservedele. Alt i alt var det en super hyggelig eftermiddag med kaffe og to store kagemænd.