KERNEN AF MODERNE SEJLADS !

 Med verdenspremieren på den nye BAVARIA C46 starter BAVARIA YACHTS messesæsonen på Yachting Festival i Cannes. Den nye BAVARIA C46 udvikler, fortolker og udvider designkonceptet for den succesrige C‐LINE fra den tyske værft. Med en vellykket kombination af rummelighed, fremragende sejlegenskaber og innovative løsninger ønsker den nye BAVARIA C46 at genopfinde standarderne i sin kategori.

 

Det generøse pladsudbud og den pålidelige tyske soliditet kombineres med endnu bedre sejlegenskaber og en endnu højere grad af komfort om bord. Disse resultater opnås gennem de markante “Chines” og V-bug, som allerede blev brugt i udviklingen af BAVARIA C38 og C42 og har skabt enestående sejlegenskaber og uovertruffen plads i kahytterne. Med det nye rig- og sejlkoncept på BAVARIA C46 optimeres sejleglæden yderligere, uanset om du sejler alene eller med en sporty besætning, da BAVARIA C46 også tilbyder overbevisende løsninger til dæklayoutet for enhver krav. Samtidig er BAVARIA C46 en elegant og smart yacht, der allerede begejstrer kommende ejere. Nomineringen af BAVARIA C46 til European Yacht of the Year 2024 af den internationale jury for European Yacht of the Year Awards er en yderligere bekræftelse af det nye vellykkede koncept hele vejen rundt.

 

BAVARIA C46 er udviklet til at levere en unik oplevelse og sjov, komfort og sikkerhed om bord. Uanset din foretrukne sejladsstil viser C46 sig at være den ideelle følgesvend for at opdage sejladsens fornøjelse i alle dens nuancer. Bygget på årtiers omfattende erfaringer tilbyder C46 et bredt udvalg af ekstra konfigurationer, der giver mulighed for maksimal tilpasning af sejloplevelsen til individuelle behov og præferencer.

 

BAVARIA C46 sætter nye standarder i kombinationen af rumindretning, fremragende sejlegenskaber og innovative løsninger. Som alle modeller i C-LINE er BAVARIA C46 blevet udviklet i samarbejde mellem BAVARIAs udviklingsteam og Cossutti Yacht Design. På grund af de tidligere vellykkede udviklinger har den nye C46 markante “Chines” og den berømte BAVARIA V-Bug, der giver C46 en meget agil og samtidig stabil sejladsegenskab. Uanset om du ønsker en afslappende og sikker sejlads med en lille besætning, singlehand-sejlads eller ture med en stor besætning og sportslige ambitioner, tilbyder BAVARIA C46 med sine seks valgfrie vinduespositioner, rig sejlføring og andre muligheder for Gennaker og Code0 alle de nødvendige muligheder for maksimal sejlglæde.

 

Selv under storsejl og selvslående fok bringer BAVARIA C46 sejlfaden op til 115 kvadratmeter vindflade, takket være det nye rig- og sejlkoncept med større forsejl. For mere fremdrift og optimiserede vendinger sørger genuaen, der er 56 kvadratmeter større og kan strækkes med en smal vinkel over dæk. For at sikre en optimeret sejlplan under varierende vindforhold tilbyder Gennaker, Code0 eller den nye udviklede Permanent Code0. Permanent Code0, fordi dette forsejl kan bruges som et ekstra forsejl på bovspryd permanent og ikke behøver at blive hentet ind efter hver bred lænskurs eller daglig sejlads. Dette gør Code0 lige så let at bruge som en Genua.

 

Alle liner og trimliner føres til de to centrale vinscher. Ligesom storskødet og selvslående fokkeskødet betjenes af de centrale vinscher og er dermed altid under skipperens kontrol.

 

For at trimme Gennaker og Code0 tilbyder BAVARIA C46 to muligheder. Hvis du sejler meget alene eller med en lille besætning, kan du vælge to ekstra vinscher ved styrestanden ud over de centrale vinscher. Også skødet på den større genua kan føres direkte gennem linerøret fra dækket agterud og trimmes let tilgængeligt for styrmændene via disse vinscher.

 

Hvis BAVARIA C46 sejles af en større, aktiv besætning, er de to ekstra vinscher på cockpitkanten det rigtige valg. Genua, Gennaker og Code0 betjenes let af besætningen her og giver skipperen fuld plads bag de nyudviklede styrekonsoller, som også altid giver adgang til de vigtigste oplysninger fra cockpitkanten.

 

Med de tre datterskærme fra B&G Navigation System over nedgangen er vigtige data som bådhastighed, vindstyrke, vindretning, kurs og dybde altid valgfri til hele besætningen.

 

Med BAVARIA C46 har BAVARIAs udviklingsteam skabt imponerende rum og beboelighed i salonen og kahytterne. Udover et tiltalende design og høj kvalitet i indretningen var det klare mål i udviklingen at skabe en rummelig og kommunikativ salon til ejeren og besætningen samtidig med, at der blev tilbudt maksimal privatliv i de hyggelige kahytter. Derfor tilbyder C46 et bredt udvalg af konfigurationer, der giver mulighed for maksimal tilpasning af båden og sejloplevelsen til individuelle behov og præferencer.

 

Salonen er det perfekte sted for smukke fælles stunder med familie og venner om bord på BAVARIA C46. I den let hævede BAVARIA-bordkontor med navigationsskab og alle vigtige nautiske apparater er besætningen på øjenhøjde i pantryen. Arbejdet i navigationen eller madlavningen bliver derfor en fælles oplevelse. Måltiderne indtages ved det store salonbord med U-sofa, der ved ønske og med et tryk på knappen hurtigt kan omdannes til en stor liggeflade.

 

For det rigtige lys i salonen kombinerer BAVARIA YACHTS velkendte elementer fra bådbyggeri med moderne koncepter. Nye skylights, store luger og skrogvinduer sørger ikke kun for dagslys og ventilation i salonen om dagen, men giver også en fremragende udsigt til sejlene, uanset om det er fra bordkontoret eller fra salonbordet. Om aftenen giver de energibesparende, lineære designlamper i dækket altid den rigtige belysning til salonen.

 

De tilgængelige grundplaner spænder fra 3 til 5 kahytter og tilbyder med multifunktionsrum nye muligheder for at imødekomme individuelle behov om bord. For eksempel kan ejeren vælge en konfiguration med 4 kahytter, hver med eget badeværelse, hvilket giver alle gæster om bord optimal privatliv og komfort. Alternativt kan der vælges en 3-kahytters konfiguration med en meget rummelig ejerkabine og en ekstra separat multifunktionskahyt ved nedgangen. Denne kan derefter bruges som værksted, opbevaringssted for vådt tøj eller som direkte tilgængelig opbevaringsplads.

 

Rumfølelsen og pladsforholdene er imponerende, ikke kun i salonen. I standardversionen med tre kahytter har alle køjer om bord en bredde på mindst 1,60 meter over hele sengens længde, og det i en samlet længde på over to meter – en næsten utrolig rummelig løsning i dette segment. Den meget rummelige og næsten fire meter lange ejerkabine i forreste skrog tilbyder imponerende lys- og pladsforhold og har udover eget badeværelse og separat brusekabine også plads til en ekstra garderobe ved hovedskottet og et skibsbibliotek i salonen.

 

Mange andre muligheder giver mulighed for at tilpasse layout og udstyr under dæk til individuelle præferencer. For at skabe mere plads er der mulighed for et multifunktionsrum på både styrbord og bagbord, for eksempel hvis der ønskes mere opbevaringsplads eller plads til en vaskemaskine. Fire kahytlayouter kan oprettes klassisk med en delt kahyt i stævnen, hvor sengene måler en stolt 1,50 meter x 0,80 meter ved en længde på over 2 meter hver, eller hvis man ikke ønsker at undvære den unikke ejerkabine forrest, kan man vælge en ekstra fjerde kahyt med køjesenge i stedet for badeværelset ved styrbord.

 

Denne valgfrihed giver bådejere mulighed for at skabe plads om bord, der bedst opfylder deres individuelle behov. Der er meget forskellige krav og præferencer, derfor tilbyder C46 et bredt udvalg af optimerede løsninger. Uanset om det er rummelige områder eller praktiske løsninger om bord – BAVARIA C46 er designet til at kunne tilpasses enhver situation og give passionerede sejlere unikke oplevelser. Designet er gennemtænkt ned til mindste detalje – Made in Germany.

 

Efter verdenspremieren på Yachting Festival i Cannes fra den 12. til den 17. september kan BAVARIA C46 også beses på Southampton Boat Show fra den 18. til den 24. september, på Salone Nautico i Genova fra den 21. til den 26. september og på Barcelona Boat Show fra den 12. til den 15. oktober.

 

 

Læs og se mere på www.bavariayachts.com

 

 

PAKKE OG VALGMULIGHEDER

 

OCEAN PAKKE

At undvære ingenting om bord er, hvad OCEAN PAKKE fra BAVARIA C46 står for. Du skal kun vælge skrogets farve, trækstribernes farve, træsorten i interiøret og træet til gulvet. BAVARIA YACHTS har allerede taget sig af alle andre pakker som SAIL READY, DESIGN, Entertainment og Anchor og mange andre vigtige valgmuligheder, alt er inkluderet i C46 OCEAN PAKKE.

 

DESIGN PAKKE

At gøre noget helt særligt ud af sin BAVARIA C46 med kærlighed til detaljen er, hvad DESIGN PAKKE står for. Stofbeklædte paneler på hovedskottet og et lineært belysningskoncept skaber en unik atmosfære i salonen og kahytterne. Teak eller Esthec i cockpittet og valg af farve til trækstriberne og mange andre detaljer er også inkluderet i pakken.

 

SAIL READY

Bare sejl afsted! SAIL READY PAKKE supplerer den omfattende standardudstyr på BAVARIA C46 med mange nyttige muligheder, der gør livet om bord endnu mere behageligt. Fra relingsgangen midtskibs til mere energi gennem ekstra batterikapacitet til lydpakker under dæk og i cockpittet.

 

SEJL OG RIGG-VALGMULIGHEDER

At nyde sejlads betyder at kunne fokusere på sejltrim og vinden og spare kræfter. Til dette formål tilbyder BAVARIA C46 mange muligheder. Ud over den konventionelle sports- og rullemastrigg med manuelle spil til aktiv sejlads er der nu også for første gang mulighed for en elektrisk rulleanordning til storsejlet og elektriske spil til trim af forsejlene mulige.

 

Permanent Code0 er også nyudviklet og kan sættes som en anden forstag på bovsprydet og giver hurtig og ukompliceret ekstra fremdrift og sjov ved sejlads, selv for små besætninger, når vinden er agten for tværs.

 

Sejlads er pr. definition allerede den mest bæredygtige måde at bevæge sig på vandet på. De nye Ekko-Tech-sejl, der nu kan bestilles på alle BAVARIA YACHTS-sejlbåde, giver denne filosofi en yderligere vigtig dimension for miljøet. Disse kvalitetslaminatsejl er fremstillet af genanvendte PET-flasker og ved hjælp af vindenergi og grøn strøm.

 

BAVARIA B-BOX

Det er bedst at opbevare ting, hvor du har brug for dem. Dette er også principet for BAVARIA B-Box, opbevaringsplads til alt, hvad du har brug for til dykning og badning om bord. Direkte tilgængelig fra badeplatformen er BAVARIA B-Box ideel til alt, der måske skal opbevares lidt fugtigt efter sjov i havet. Den indbyggede kompressor sørger også for tilstrækkeligt luft i SUP’erne og legetøjet.

 

BAVARIA V-BUG OG CHINES

BAVARIA V-Bug og Chines, disse markante karakteristika i skrogdesign giver ikke kun BAVARIA C46 mere volumen under dæk, men også ekstremt gode sejlegenskaber. Mere stabilitet, en længere vandlinje og dermed mere ydeevne og et mere direkte styringsfølelse opnås ved hjælp af BAVARIA Chines. Smalt ved vandlinjen breder BAVARIA V-Bug sig mod dækket som et V. Det blev udviklet af Cossutti Yacht Design fra Italien og BAVARIA YACHTS for at give skroget mere volumen i forreste skrog. Ekstra volumen i boven giver mindre trimning ved krængning på trods af en bred agter og dermed mere sikkerhed, især i uroligt vejr. Og bovhytten giver V-Bug helt nye dimensioner.

 

TEKNISKE SPECIFIKATIONER

– Samlet længde: 14,50 m

– Samlet længde (inkl. bovsprydet): 14,91 m

– Skroglængde: 13,95 m

– Vandlinjelængde: 13,315 m

– Skrogbredde: 4,70 m

– Dybgang (standard): 2,30 m

– Dybgang (option): 1,75 m

– Ballast (standard): 2.575 kg

– Ballast (option): 2.858 kg

– Deplacement (standard): 12.730 kg

– Deplacement (option): 13.013 kg

– Motor (standard): 41,9 kW (57 mhp)

– Motor (option): 58,8 kW (80 mhp)

– Brændstoftank (ca.): 244 L

– Vandtank (ca.): 554 L / 798 L

– Sejlfald: 115 m²

– Storsejl (standard): 66 m²

– Storsejl (rullesystem): 62 m²

– Selvstyring: 49,5 m²

– Genua (106 %): 56,4 m²

– Gennaker: 192 m²

– Code0: 105 m²

– Masthøjde (maks.) Over vandlinjen: 22,05 m

– I: 18,95 m

– J: 5,71 m

– P (standard / rullesystem): 18,15 m / 17,90 m

– E: 6,4 m

– Kabiner: 3/5

– Badeværelser: 2/4

– CE-kategori: A12 / B14 / C16

– Cossutti Yacht Design