64 Bavariabåde med besætninger og nogle ”landkrabber” der havde taget den tørre vej, ialt 174 deltagere, var samlet til Dansk Bavaria Klubs 10-års jubilæumstræf i Ebeltoft, og med sådan en tilslutning, var der lagt op til et brag af et træf. Det hele foregik i og omkring Fregatten Jylland, hvor personalet med chefen Benno Blæsild havde vist stor interesse for stævnet og var meget hjælpsomme, hvilket vi siger tak for.

Den uofficielle del af træffet startede torsdag, men mange både var allerede ankommet tidligere på ugen. Sidst på eftermiddagen torsdag kom der stadigt både ind, mange havde afventet bedre vejr og havde udskudt turen til sidste øjeblik, og ad hoc havnemester Preben viste bådene på plads med kyndig hånd.

Der blev oprettet stævnekontor på det gamle fyrskib XXI fra Skagenrev, hvor deltagerne skulle henvende sig straks efter ankomst for at indbetale havneafgift m.v. og få udleveret det flotte jubilæumsskrift, som var blevet trykt i et oplag, så alle i klubben kan erhverve et eksemplar.

Kontoret blev passet af Hanne, Hanne og Dorte. Det viste sig at være en god ide med et stævnekontor, hvor deltagerne kunne henvende sig og få info om alt mellem himmel og jord. Efter betaling fik alle deltagere et armbånd på, som gav adgang til fregatområdet hele træffet igennem.
Bådene fik udleveret store Bavaria-standere venligst udlånt af Floor Marine, hvis direktør selv deltog i træffet, bl.a. med 2 helt nye Bavaria-modeller, hvor der var adgang for alle til at bese bådene.

Torsdag d 17. maj var der ikke noget egentlig program, men grillaften på kanondækket på Fregatten Jylland med 100 deltagere. Der var godt gang i den store grill udlånt af fregatten, og enkelte fik da også varmet deres brød” godt og grundigt”.
Harmonika-musikerne med Hanne i spidsen spillede en række numre. Det var flot at høre så mange spille harmonika samtidigt.

Fredag d. 18. maj Den officielle del startede, man kunne fortsat foretage registrering og betaling af havnepenge på Fyrskib XXI. Selve fyrskibet gav anledning til tanker hos mange om hvordan det må have været at ligge i en urolig sø ud for Skagens rev med det skib.

Dagen startede i øvrigt med den traditionelle standerhejsning kl. 10.00 på ydre bastion ved kanonerne. Som vanligt med en lille sang, en ”enkelt” og nogle vise ord fra formanden på det efterfølgende bromøde.

Det arrangerede stumpemarked på parkeringspladsen ved Ebeltoft Glasmuseum, (hvor vi i øvrigt fik god rabat på indgangen), var godt besøgt. Floor Marine deltog med en vogn udlånt af Palby med masser af Bavariatøj blandt andet. Gori Propeller deltog med et par foldepropeller og en ekspert der kunne forklare os om både teknikken og prisen, og desuden var Bent fra “Fribord.dk” mødt med en stor stand med mange gode tilbud.

Alt for få havde taget deres egne ”stumper” med, men der blev både ”oset” og handlet. For mange var det også en god lejlighed til at få snakket om alt mellem himmel og jord.

Følgende stande havde forfald: Danske Tursejlere og Bavaria Yacht forsikring. Assurandør Ralf Andersen deltog dog i en del af træffet.

Et vue ud over det fyldte havnebassin var en fryd for øjet, det fleste både havde sat flag over top og hævet de store Bavaria-stander.

Kl. 1430 var vi inviteret til foredrag ved Fregatadmiral Benno Blæsild i auditoriet om Fregattens historie fra bygning til den endte i Ebeltoft som et vrag. Foredraget var godt besøgt, og det var en fantastisk oplevelse. Benno Blæsild formår at fastholde publikum i en god historie, og det er tydeligt, at han brænder for at berette om Fregatten Jylland. Det var spændende at høre et vigtigt stykke Danmarkshistorie, især om slaget ved Helgoland, hvor Fregatten slog østrigerne i et drabeligt søslag. Vi siger tak til Benno for det sponsorerede foredrag.

Mens der var foredrag, var der planlagt skattejagt for børnene, som Evy styrede med kyndig hånd. I små grupper fik de løbet området tyndt og løst masser af små sjove opgaver efter et skaffekort. Det hele endte med præmier til alle børnene, en skibsnisse skænket af fregatten.

Kl. 1730 blev der serveret Velkomstdrink på Fregattens kanondæk, og kl. 1830 gik vi i samlet flok til middag på det nærliggende Hotel Ebeltoft Strand, hvor vi havde et dejligt stor, lyst lokale på 1. sal med scene til underholdning og musik. Her fik vi serveret 3 gourmet-retter bestående af ristet fisk på asparges, rosa stegt kalv og dessertanretning, hertil 3 forskellige gode vine ad libitum.

Mellem retterne var der underholdning med de dygtige unge klassiske musikere Camilla, Jonas og Rikke kendt fra bl.a. DR 1 talentkonkurrence, hvor de var meget tæt på at vinde 1. prisen.
Kl. 2100 spillede De 4 glade musikanter fra Bogense op til dans, og gulvet blev hurtigt fyldt med glade dansende par.

Der blev også afholdt forskellige konkurrencer, bl.a. hvem der havde sejlet flest sømil direkte for at komme frem til træffet, og en om et spøjs sømærke ved indsejlingen til Nykøbing Sjællands marina, et såkaldt “sydøstmærke” (?)

Pludselig rejste Michael Floor sig og bad om ordet hos træffets fortræffelige toastmaster, Peer Sabat, og han forkyndte, at Floor Marine A/S skænkede klubben 10.000 kr., hvilket vi her vil sige tusind tak for.
Gravers takkede arrangørerne, Preben, Hanne, Jane og Søren for et godt arrangement, og overrakte dem et par flasker fregatøl.

Lørdag d. 19. maj var der ikke fastlagt noget program, idet deltagerne skulle have lejlighed til at se byen og shoppe på egen hånd, eller hygge sig i bådene og få en god Bavaria-snak. Dog mødtes nogle få til bromøde ved fregatten til 1 Enkelt og andre gik på Glasmuseet.

Kl. 1800 havde
Evy og Gravers tændt den store gril ved fregatten, og vi spiste atter mellem de store kanoner på kanondækket, vi var ca. 90 personer tilbage.

Samme aften blev standeren halet ned kl. 2100, da de fleste gerne ville afsejle tidligt allerede søndag morgen.

Søndag d. 20. maj var det så farvel og mange tak for denne gang, derefter oprydning og afregning med fregatten. Vi vil her gerne bringe en STOR TAK til Benno, Bent, Irma, Ole, Pia og alle andre ansatte ved fregatten for den venlige og hjælpsomme måde, vi blev modtage med. Vi kommer gerne igen, og mon ikke bavariasejlere vil benytte fregathavnen igen ved ophold i Ebeltoft.

Sluttelig vil vi bringe en stor til til følgende sponorer: Vores pengeinstitut Sparekassen Kronjylland, Floor Marine, Fribord.dk, Palby, Ren skib, Bavaria Yacht forsikring, og BådNyt.


Webmaster Dan Jørgensen og Søren Dyrskjøt, formand.

Se flere billeder her