Så kom dagen for lokaltræffet i Frederikssund Lystbådehavn og hele fredagen var præget af det gode sommervejr som har kendetegnet vores sommer i år. Så de deltagere der kom sejlende til Frederikssund havde flot vejr, dog uden nævneværdig vind og Leif, vores træmand, betegnede Isefjorden som et stuegulv. Der var nogle deltagere der kom pr. automobil, men der var 36 deltagere og nogle familiebesøg i løbet af dagene og vi blev præsenteret for indtil flere sæt børnebørn, der havde lagt turen omkring lystbådehavnen.

Nede ved riggerkajen lå to af Floor Marines udstillingsbåde, der var blevet sejlet direkte fra den flydende udstilling i Dragør, der fandt sted weekenden før. Fire frivillige klubmedlemmer havde taget turen fra Amager, med stop i Gilleleje for at ende i Frederikssund. Her tog bådene sig godt ud med signalflag og flag fra Floor og Bavaria Yachts. Alle deltagere var nok på rundtur i bådene i løbet af dagen og der var flere udefra der viste interesse og vi svarede ivrigt på spørgsmål omkring Bavaria både. De to udstillede var en Vision 46 og en Bavaria 33 med det nye design, begge to er bestemt meget vellykkede designs.

Forhåbentlig lykkedes det at finde frivillige til at tage turen til Egå med bådene.

Da tiden for grill nærmede sig, blev vi præsenteret for en genial opfindelse, aldrig set før, i alle tilfælde ikke de tilstedeværende sejlere, en grill opbygget i Rockwool bats, hva`siger i så? Har man kendt mage? Lars Bøllund, der stod for kreationen, oplyser at den kan bygges i alle størrelser. Så uanset om spisekortet siger grillet hamster eller måske et friskt næsehorn, er Lars leveringsdygtig i materialer til grillen, dog må bemærkes at næsehorn kræver RIGTIGT mange grillkul. Nå, under alle omstændigheder virkede grillen fint, og alle fik grillet deres bøffer i god ro og orden, men der var altså heller ingen der havde taget et næsehorn med denne gang.

I klubhuset var der dækket ved et langbord og spisningen forløb som den skulle, ledsaget af den intense snak der, synes jeg, altid er ved vores træf uanset om det er lokalt eller landstræf, det kunne være herligt om endnu flere fik øje på det dejlige samvær som tilbydes ved disse lejligheder. Denne gang fik vi deltagelse af nye bekendtskaber, Janne og Jens der ligger med deres Bavaria 38 netop i Frederikssund Lystbådehavn, dejligt at se nye finde vej til træf. Forhåbentlig blev det ikke sidste gang vi mødtes under festlige omstændigheder. På de små timer skiltes vi og man søgte i dynerne for at lade op til lørdagen.

Lørdag morgen var det også flot vejr, mere vind end fredagen bød på, men ikke for meget og gode temperaturer. Kl 10 havde formand Svend Erik kaldt til morgensamling og standerhejsning og det lykkedes at få standeren op, uden at få den vendt forkert og jeg må bemærke, at den blev oppe hele træffet, Peer kan bare det med knob!

Efter standerhejsningen bød træfarrangørerne på dagens første genstand, i dette tilfælde bestod det af en Enkelt bitter og vi kastede os grådigt over de våde varer. Herefter gik dagen med hyggesnak og byture for nogles vedkommende, der blev også spottet en eller to med en øl i hånden, der blev sejlet matchrace med modelbåde i havnebassinet og udstillingsbådene blev endevendt en ekstra gang. Sidst på eftermiddagen var der kaldt til øl smagning foran klubhuset og vi mødtes alle i eftermiddagssolen og varmen ved bordene var lige til koldt øl. Først brød Lars Bøllund forseglingen på en dåseøl af størrelsen gigant. Efter denne kom Peer med endnu en af samme størrelse, så var vi varmet op til den lovede smagning på en lokalbrygget øl. Det viste sig at være specialbrygget øl fra det Bøllundske Bryghus i Slangerup (hvem kunne vide at Lars havde brygger evner) disse øl faldt i alles smag og de store flasker blev suget tomme i løbet af kort tid, en stor tak til Lars for den vellykkede smagning.


Lars som Ølbrygger.


Så blev der endnu engang hældt kul på Rockwool grillen og efter behørig tid kunne vi smide dyr på ristene, der er altid megen snak og morskab under disse grillseancer, der falder mange bemærkninger før kødet er stegt. Igen spisning i klubhuset, der var flot dækket op af arrangørerne og alle havde bidraget med ting til en tilbehørsbuffet. Her må jeg sige at jeg personligt var meget imponeret af mangfoldigheden og kvaliteten af de fremstillede retter, selv kan jeg kun lave røde pølser, men her manglede intet, buffeten var en Michelin restaurant værdig. Efter spisningen gik snakken og der kom kaffe på bordet, herunder blev der uddelt tre sæt præmier.

Lone fra Frederikssund fik en kvajepræmie, for at have smidt sin elektriske fluesmækker overbord i kampen mod et flyvende insekt af den stikkende art.


Lone modtager 3. præmien


Aase og Palle fra Jyllinge fik præmie for ikke at kunne finde hinanden og måtte ringe sammen for at finde hinanden på den korteste distance, de stod få meter fra hinanden.


Palle modtager 2. præmien


Til slut gik førstepræmien til Susanne og Kim fra Holbæk, for som nogle af de yngste at alligevel have lyst til, sammen med deres børn, at komme til Frederikssund og tilbringe weekenden sammen med alle os mere eller mindre halvgamle tusser.


Susanne modtager 1. præmien.


Efterhånden som øjnene blev små, trak folk og fæ sig tilbage til dynernes favn efter er god og hyggelig dag i Frederikssund.

Søndag morgen mødte alle op til standerstrygning i det dejlige vejr og formanden sagde et par ord igen. Han fortalte at næste års træf ville blive holdt i Holbæk og Leif fik derfor standeren med hjem.

Igen var der en lille Enkelt til at begynde dagen med og is til børnene. Vi sluttede af med, at give arrangørerne en stor hånd for et vellykket arrangement.

Her skal der også lyde en tak til sponsorer og Michael Floor der stillede de 2 udstillingsbåde til rådighed og leverede en del vin til spisningen.

Her til slut vil vi gerne udtrykke håbet om at endnu flere finder vej til vore lokaltræf rundt om i landet, her er der altid ligesindede sejlere men kan få en god snak med.

Tak for denne gang.

Peer og Lars
Se flere billeder her