Der var tilmeldt 16 både med i alt 42 personer, og alle nåede frem i løbet af fredagen på trods af en hård SW vind med mange voldsomme regnbyger. Blandt deltagerne var der i år både en mor-mor og en far-mor. Begge over de 80 år og far-mor ankom sejlende med familien fra Fredericia. Godt gået af far-mor.

De første 3 både – alle med ikke arbejdsramte ombord – ankom allerede om torsdagen netop p.g.a. den meget dårlige vejrmelding for fredagen.

De fleste deltagere havde været med de foregående år, men det var glædeligt at en del nye medlemmer mødte op. De erklærede samstemmende, at de ikke var blevet forskrækkede over samværet. De følte sig alle godt modtaget. Faldt godt til i forsamlingen og alle erklærede, at de helt sikkert ville deltage igen til næste år.

På trods af blæst og voldsomme regnbyger lykkedes det at få grillen tændt fredag aften. Dette skyldtes en lidt Storm P agtig opstilling af div. have parasoller så der var nogenlunde tørvejr ved grillen. Vi stod tæt omkring grillen, fik snakket meget sammen og kom hinanden rigtig ved.

Det blev til en rigtig hyggelig og munter aften/nat, hvor der også blev gjort et godt indhug i de indkøbte alkoholiske drikke.

Lørdag blev standeren sat kl. 10.00 med fællessang (Bavariasangen) og den sædvanlige ”enkelte” til velkomst. Derefter blev der afholdt stumpemarked, Der var livlig gang i handelen med håndslag om prisen som på en rigtig markedsplads.

Til festmiddagen lørdag aften havde arrangørerne bestilt helstegt gris leveret af lokal landmand. Han ankom tidligt om formiddagen med gril og gris, hvorefter der blev tændt op, så grisen var klar til at blive spist kl. 1900.

Kl. 1230 holdt vi fælles frokost, hvor vi også i år smagte på Alfred,s hjemmelavede supergode frikadeller (smørstegte selvfølgelig) Han havde lavet 70 stk, og de fik meget hurtig ”ben at gå på” Mange tak til Alfred, der gav tilsagn om at lave en tilsvarende portion til næste år. Det glæder vi os til.

Eftermiddagen gik dels med hyggelig social samvær, for nogles vedkommende en tur til Årø og andre deltog i en krolftunering. Én for kvinder og én for mænd. Hvem taberen blev af tuneringen skal ikke røbes her, da de pgl. Blev tilstrækkeligt mobbet over en stille pilsner efter tuneringen.

Kl. 1900 var grisen klar – og det var den. Smagte rigtig godt. En tilsvarende blev straks bestilt til næste år.

I forbindelse med festmiddagen var der forskellige muntre indslag.

Først blev der dannet et mandskor bestående af alle mandlige deltagere. Med H.C. som forsanger underholdt vi med sang og efter tilråb og klapsalver tror jeg, at vi gjorde det rigtig godt.

Pigerne ville ikke være ringere en os mænd, så de forsøgte at gentage succesen. Højt i kor afsang de vort lands dejlige nationalsang. Det gjorde de i øvrigt rigtig godt så også vore piger fik en velfortjent og lang klapsalver. Vi fortsatte med fællessang, men der var det efterhånden lidt vanskeligt at finde- og holde, melodien, men sjovt var det i hvert fald.

Derefter blev der afholdt en auktion over gaver, som var sponsoreret af Elvstrøm sejl i Aabenraa. Det var en lidt speciel auktion, idet man bød på nogle spillekort, og da alle kort var solgt blev der trukket lod blandt kortene. Et stort tillykke til vinderne og en meget stor tak til Elvstrøm sejl.

Langt ud på de små timer sluttede en rigtig festlig aften.

Søndag mødtes vi atter ved standeren for nu at nedhale den. Igen til Bavariasangen og en enkelt til afsked.

Vi ønskede hinanden en rigtig god hjemsejlads. Vejrmeldingen varslede kuling fra w over samtlige varslingsdistrikter, så vi fik alle sammen en rigtig frisk hjemtur.

Alle var dog enige om, at det havde været et super godt, hyggelig og meget munter træf, som alle glæder sig til at deltage i til næste år.

En rigtig stor tak til Jette, Tom, Lene og Fritz og alle Jeres hjælpere for et supergodt træf. Også en stor tak til Årøsund havn for stille de fine faciliteter vederlagsfrit til rådighed. Håber at vi må komme igen til næste år.

Gravers.
Se flere billeder her