Bussen samlede alle op planmæssigt langs den jyske motorvej, og der var lagt op til en herlig tur til både Boot i Düsseldorf og besøg på Bavaria værftet i Giebelstadt.

Til formiddag blev der serveret smurt morgenbrød med kaffe og the samt en lille en.

Provianteringen var i år flyttet fra Scandinavian Park til Fleggaard. Alle fik handlet ind, både til selve turen og lidt til den kommende sejlsæson.

Undervejs i bussen var der arrangeret vinsmagning. Søren havde nogle Sydfranske rødvine med, som vi fik lov at høre lidt om samt at smage. Afslutningsvis blev der uddelt et ark med spørgsmål på, som vi alle skulle besvare med muligheden for at vinde en flaske vin. Der var fem besvarelser der delte førstepladsen, så der blev udtrukket en vinder ved lodtrækning.

Vi ankom i god tid til hotel Zum Grunewald i Dinslaken nord for Düsseldorf. Efter endt indkvartering mødtes en del af selskabet i krostuen til en øl, inden middagen skulle serveres.

Middagen var som sædvanlig god, og der var rigeligt med mad. En dejlig suppe, en buffet bestående af diverse slags kød og gemuse. Til dessert var der noget der mindede om karamelbudding.

Efter middagen blev auktionen startet. Det var lykkedes at få masser af gode sponsorgaver fra sponsorer (se forsiden på hjemmesiden) – nye som gamle – og det udviklede sig festligt med masser af bud på effekterne. Samlet set blev der solgt for omkring 4.000,- kr.

Op igen tidligt søndag morgen til morgenbuffet og hyggesnak ved bordene. Bussen afgik præcist fra hotellet og vi ankom i fin tid inden messen åbnede kl. 1000.

Første stop på messen var Bavariastanden, hvor vi kunne se bl.a. den nye Bavaria 32 Cruiser.

Messen i Düsseldorf er helt ubegribelig stor, der er flere haller end man kan nå igennem, og man er nødt til at lægge en plan for hvad man gerne vil nå at se.

Efter en lang dag på messen var det tilbage i bussen og få en kop kaffe og absorbere alle de mange indtryk.

Bussen afgik med kurs mod Hotel Lutz i Giebelstadt, og der blev vist skruet en grad eller to op for varmen i bussen, under alle omstændigheder gik der ikke længe før stilheden sænkede sig over bussen, og de fleste fik sig en lille en på øjet.

Vi ankom til Hotel Lutz 19:30, så der var god tid til indkvartering og opfriskning inden middagen.

Middagen bestod af en dejlig varm suppe, efterfulgt af godt kød med gemuse. Desserten var to slags is med hindbærkompot.

Efter middagen fik vi en overraskelse, idet Frau Schmidt (hotelejeren) var blevet gjort bekendt med, at vi havde “10-gang jubilæum” på værftsturen, hvorfor hun gav en omgang schnaps.

Der var næppe nogle der gik sultne og tørstige i seng.

Efter morgenbuffet og en kort bustur ankom vi mandag morgen til Bavaria værftet til den planlagte rundvisning.

Vores guide på rundvisningen havde arbejdet på værftet i mere end 12 år, og som han selv udtrykte det, så kendte han en del til, hvordan produktionen kører, og hvor udfordringerne ligger i logistikken.

Vi fik set og forklaret hele produktionen, lige fra den første støbning af skroget igennem hele apteringsprocessen, og til sidst når dækket lægges på, og båden er næsten færdig. Det var fantastisk at se, hvordan bådene bliver ført frem på en samlebåndslignende metode og ankommer til de forskellige arbejdstationer, hvor forskellige processer bliver fuldført.

Efter en god rundvisning blev vi inviteret til spisning i værftets kantine. En god wienerschnitzel med tilbehør og drikkevarer.

Så ventede kun den lange køretur hjem med pauser undervejs.

På vegne af alle deltagere vil jeg godt sige tak til Preben og Søren for et godt arrangement.

Hilsen
Dan Jørgensen
Frederikssund

Efterskrift:

På Preben og egne vegne vil jeg gerne benytte denne lejlighed til at takken alle vore sponsorer for de milde gaver, som de sendte til os, og som gjorde det muligt at gennemføre denne 10. bustur til messe og værft. Jeg vil bede alle i klubben om at være opmærksom på, at de i videst mulige omfang benytter sig af vore sponsorer (se hjemmesidens forside).

Turen havde længe hængt i en tynd tråd på grund af vigende tilslutning. Jeg vil også gerne sige tak til deltagerne for tilslutningen, både de trofaste gengangere og nye tilkomne. Jeg håber at se de fleste af jer i 2014, hvor vi atter vil forsøge at køre turen.

Endelig vil jeg sige tak til vore 2 dygtige chauffører, Tonny og Jan fra Tonnys Rejser i Grenå. Det er helt fantastisk at have så kompetente chauffører på en så lang tur. Alt gik gnidningsløst og altid til tiden.

Og til aller, aller sidst en stor tak til Bavariaværftet for den fantastiske modtagelse vi altid har fået, og tak for mad. Vi håber at komme tilbage sidst i januar 2014!

Preben og Søren
Se flere billeder her