Onsdag den 06. februar var vi 17 personer samlet hos Elvstrøm sejl i Aabenraa. Vi blev modtaget kl. 1900 af William Friss-Møller, der selv er aktiv sejler på et meget højt niveau.

Efter en kort introduktion gik han over til selve programmet, der først omhandlede et foredrag om kvaliteter af forskellige sejlmaterialer, udformning og selve fremstillingen af sejl. Derefter en meget interessant rundvisning i produktionen, hvor vi, sammenholdt med en god forklaring, kom virkelig tæt på fremstilling af sejl med de nyeste materialer og meget moderne produktions principper under brug af laminering og vakuum, herunder demonstreret hvor flad en almindelig sko kunne blive under vakuum. Meget overraskende.

Derefter tilbage til kantinen hvor vi fik et fantastisk foredrag om Rigtrim, sejltrim og balance af en virkelig engageret og meget kompetent William. Han formåede på bedste vis, med brug af powerpoint, at gøre et meget kompliceret emne forståeligt for os “almindelige” sejlere.

Klokken lidt over 2200 sagde vi alle tak til William for en rigtig fin aften. Vi gik helt sikkert derfra med en rigtig god belæring om, hvor vigtigt det er med en korrekt rig- og sejl-trim for en god præstation af båden og dertil gøre sejlturen sjovere og mere behagelig.

En meget stor tak fra Dansk Bavariaklub til William og Elvstrøm sejl for en meget interessant lærerig aften.
Se flere billeder her