Referat fra års træffet i Nykøbing Sjælland fra d. 9 til 11. maj 2013.

Det årlige landstræf gik i år til Nykøbing i Isefjorden.

Enkelte både ankom allerede om onsdagen men de fleste kom om torsdagen, hvor grillerne blev tændt med noget besvær, vi skulle lige ind i vanen med optænding.

Medlemmer fra bestyrelsen samt Jette og Preben fra Nykøbing havde sørget for et fint arrangement og klubhuset var udvidet med et stort partytelt.

Fredag klokken 10:00. takkede den nye formand for valget, og han ville forsøge at videreføre de traditioner der var blevet til gennem årene, så blev klubstanderen hejst, der var lidt problemer med sangen, men op kom standeren, det må vi forsøge at gøre lidt bedre til næste år. Kl. 13:00 var der arrangeret cykel/gå tur til Vig fuglereservat, om eftermiddagen dukkede Michael Floor op for en kort visit, da han var forhindret i at blive til festmiddagen. Michael ønskede os en god aften og overrakte vin til alles bedste. Mange havde om eftermiddagen også tid til at besøge den dejlige by hvor der blev shoppet en hel del. Fredag aften var der festaften, hvor den lokale kogekone stod for en fantastisk lækker buffet og der var rigelig med mad og resterne blev spist dagen efter. Den båd der havde sejlet flest sømil for at deltage i festlighederne var Freja med Jonna og Jørgen fra Nibe og de blev kåret med en flaske vin. Efter middagen underholdt de 3 musikalske børn fra Brejning i en halv times tid. Herefter gik snakken til sent.

Lørdag kl. 10:00 var der bromøde med efterfølgende stumpemarked Michael Floor havde afleveret en hel del Bavaria tøj som Jette og Annie forsøgte at få solgt. Der var en del der fik udvidet båd gaderoben. Kl. 13:00 var der skattejagt i den nærliggende skov, det var en udfordrende og meget smuk tur. Det udfordrende bestod i at finde posterne, samt svare på spørgsmålene, det gik ikke lige godt for alle, men sjovt var det. Eftermiddagen sluttede med foredrag holdt af Jonna og Jørgen fra Nibe om deres sejltur i båden Freja. En spændende og inspirerende beretning om alle de udfordringer med tidevand og strømfyldte farvande, men Jørgen gav det råd at tage et kursus i kanal og tidevand.

Traditionen tro satte Lars fra Olympia en 5 liters øldåse på broen til fri afbenyttelse, og igen gik snakken.

Kl. 18:00 blev standeren taget ned og grillen tændt, denne gang gik det lidt bedre.

Aftenen sluttede med restemad og grill, og igen en god snak.

Som vanlig under træffet blev der udvekslet erfaringer og gode råd og snakken har gået livligt, og der blev hilst på nye medlemmer.

Det blev også hilst velkommen at næste års træf skal foregå i Bogense afholdt af medlemmer fra Strip.
Sluttelig vil jeg gerne takke alle for deres bidrag til at gøre dette års træf så vellykket.

Jeg håber for alle medlemmer af Dansk Bavaria klub, at de må få en rigtig god sommer.

Med sejlerhilsen
Svend Erik Nielsen Formand

PS.

Jonna og Jørgens hjemmeside kan ses her: www.getjealous.com/jjfristrup