Aftenen startede med en velkomst og en introduktion af aftenens program, hvor det bl.a. blev os forklaret, at virksomheden, Elvstrøm sails, i år kunne fejre, at det var 60 år siden, at navnkundige Paul Elvstrøm satte sin sejlproduktion i system hjemme i kælderen i hans barndomshjem i Hellerup.

Han designede selv den karakteristiske røde krone, der i dag er et verdensberømt logo for Elvstrøm sails.

Elvstrøm sails har siden udviklet sig til Europas største sejlloft.

I dag er hovedaktionærerne i virksomheden Abena i Aabenraa og Fredericia skibsvæft, og Elvstrøm sails har i dag over 80 ansatte.

I de meget moderne bygninger i Aabenraa arbejder nogle af danmarks bedste sejldesignere og sejlmagere. Til sammen udgør de et meget effektivt team, der producerer sejl efter de nyeste metoder og af højeste kvalitet til sejlere verden over.

Det er virksomhedens mission at lave lige præcis det skræddersyede sejl til netop DIN båd, og der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten.

Sidst har Elvstrøm sails satset på at vise de nyeste EPEX sejl på egen båd. Båden er en XP33 fra X-Yachts i Haderslev, der med netop Willian Friis-Møller som skipper har deltaget i den prestigefyldte Gold Cup i København, hvor båden vandt 8 af 8 sejladser, og dermed ”banke” dem, der var favoritter til at vinde.

Efter introduktionen fik vi en rundvisning i hele produktionsområdet, hvor vi fik forevist og grundig forklaret de forskellige sejldugstyper/kvaliteter og konstruktions metoder. Meget interessant og der blev stillet rigtig mange spørgsmål.





Derefter tilbage til kantinen, hvor vi, ved hjælp af slides, fik et fantastisk godt og meget lærerigt foredrag om rigning, trimning af mast og sejl, samt bådens balance. Igen blev der stillet mange spørgsmål til Willian, der meget kompetent besvarede dem alle.
Kl. 2220 var tidspunktet så kommet, hvor vi måtte afslutte besøget.



Der bliver lyttet godt efter budskaberne om trim.


Vi sagde tak til Willian med et par flasker vin og alle tog hjem med en rigtig god opfattelse af vigtigheden af, at mast og sejl er ordentlig trimmet og at båden er i balance for at få en rigtig god sejloplevelse med båden.

Efter flere opfordringer vil vi forsøge at ”hyre” William til vores lokaltræf i Årøsund, hvor han så vil kikke på vores både og påpege de, helt sikkert, mange fejl og mangler ved vores trimning.

Til slut vil jeg gerne sige tak til alle som har deltaget i henholdsvis arrangement på flyvestation Skrydstrup og hos Elvstrøm sails.

Det er en større fornøjelse at lave arrangementerne, når der bliver sluttet op om det, så en stor tak til alle.

Nu er det så vore både der skal til at gøres klar til sommerens mange gode oplevelser med båden.

I ønskes alle en rigtig god sommer / sejlsæson.

G. Graversen.