Herefter udførte Flyveroverkonstabel A. Henriksen en hundeopvisning med sin schæferhund, som benyttes i vagttjenesten på flyvestationen, bl.a. måtte en af deltagerne lægge arm til, at hunden fangede ham og bed sig fast i højre arm, og jeg mener virkelig “bed sig fast”, ikke en chance for at slippe fri, før hundeføreren kom frem til hunden.

Selskabet satte sig i bilerne og køre til en hangar, der husede den vagthavende SAR helikopter, E-101 Merlin, hvor en veloplagt besætning gav en orientering om, hvorledes de er i stand til at hjælpe os sejlere, hvis vi kommer i havsnød. Det virkede meget betryggende at have et sådant professionelt beredskab klar døgnet rundt. Vi fik lejlighed til at bese den nye type redningshelikopter indeni og næsten røre ved dens indre.
Tilstede under seancen var også en kvindelig læge parat til at flyve med ud til den havarerede på havet, eller en patient, der skal flyves fra et uheldssted til sygehuset.

Videre gik det til en hangar med 2 stk. Challenger fly, som benyttet bl.a. til eftersøgninger, overvågning (på Grønland) og VIP-transport. Nogle meget lækre maskiner. Den ene var dog indkøbt som reservedele, idet det var billigere at købe hele maskinen i stedet for en ny motor.

Sidst besøgte vi en kæmpebygning, som benyttes som flyværksted for C-130 Hercules, og heldigvis var der en af disse transport fly netop til eftersyn, så vi kunne rigtig få lejlighed til at besigtige flyet både ude og inde, herunder se ind i hjertet af en af de 4 propelmotorer. Maskinen benyttes til transport af tropper og materiel bl.a. til Afghanistan og andre brændpunkter i verden. Skulle nogen være interesseret i en sådan maskine, så kan flytypen fås i flere størrelser.

Vi afslutte med en kop kaffe og kage i stationens kantine, hvor csg. Rasmussen viste en dias-serie om benyttelsen af de 3 flytyper, som vi havde fået kendskab til, en virkelig instruktiv og humoristisk orientering.
Vi kvitterede med at sige mange tak til de 2 instruktører og overrakte dem et par flasker vin.

Deltagere: Thissinghus Bådelaug 4, Sundby-Hvorup sejlklub 9, Skive sejlklub 4, Nørresundby sejlklub 2, Nappedam Bådelaug 2, Vildsund Vest sejlklub 1, Glyngøre 2.

Søren Dyrskjøt, DBK og DT.

Se flere billeder her