Svar til: Skift til Lithium batterier

#11092
webmaster
Keymaster

Hej med Jer begge, jeg kan ikke lide og høre når der er nogen uautoriseret der begynder og eksperimentere med den største bombe (batteribanken) der findes i en båd, ja og jeg mener en bombe. Er i klar over hvad energier i roder med, bare en overopladning af en enkelt celle som udvikler dampe og en enkelt gnist så er der ikke låg på båden mere og de mennesker kan få saltsyre i øjnene.
Mange sejler rundt med 400 Ah jeg selv med 550 Ah, hvis der falder metal ned der kortslutter to poler ( saks skruenøgle skruetrækker ) så går der så store strømme at metalle smelter eksploder og sprøjtes rund som flydende metal dråber.
Det er bare almindelige bly/syre bat. du skriver om Litium bat som er en hel andet type bat. som jeg mener er ulovligt at bruge i en båd, da man Pt ikke er i stand til at slukke en nedsmeltning af sådan et bat. der går to minutter så er det et hul gennem hele båden på størelse med batteriet….
Jeg har selv lige monteret lukkede gel bat. alene det kræver helt specielle lader 220V og en DC/DC konvorder fra generator.

Undskyld min kommentar men kan ikke lade være når jeg høre hvad nogen engang imellem har gang i.
vh
Preben