Svar til: Nyt storsejl til Navara 36.

#11563
giib
Keymaster

Sejlene er den kraftigste Dacron dug, der kunne være i rulle masten, og er med sejlpinde. De lodrette sejlpindene er ikke gennemgåenede, men afpasset sådan, at de ligesom sidder i forlængelse af hinanden, når sejlet er rullet ind i masten, og sejlet er nu med positiv kappe. Endvidere er skødebarmen på genuaen rykket ca. en meter ned, så det ser pænere ud, og giver lidt mere sejlareal. Begge sejl har fået mere areal; tilsammen ca. 5-6 m2.

De gamle sejl var de originale standard Dacron Elvstrøm/Sobstad sejl, som jeg havde store problemer med at trimme ind, så båden sejlede optimalt. Med de nye sejl, krænger båden aldrig mere end ca. 20 grader: når der kommer et pust, lægger båden sig ned på de 20 grader, accelerer og ligger sig derefter på ca. 15 grader. På alle halser, har jeg fået ca. ½-1 knob mere fart, men frem for at; EN LANGT MERE BEHAGELIG SEJLADS.

I øvrigt var servicen fantastisk hos UL Halsey. Jeg gav ca. kr. 23.000 for begge sejl.

Jeg fik tilbud fra alle de sejllofter, der var med på bådudstillingen i Bella i 2009, og valgte UK Halsey, da de var billigst og virkede mest seriøse. For et komplet stel sejl, skulle Elvstrøm have ca. kr. 60.000, North Sails ca. kr. 55.000, et italiensk firma ca. kr. 45.000. Det skal dog nævnes, at de dyre tilbud var med de eksotiske sejlmaterialer. Men jeg VILLE have de almindelige (pæne) hvide sejl, og jeg sejler iKKE kapsejlads, så skulle jeg nok have valgt en anden båd

Jeg valgte også UK Halsey, da de andre sejllofter hævdede, jeg ikke kunne bruge almindelig Dacron sejldug, da der ikke var plads i masten !!! Selv Elvstrøm, som er Bavarias levenrandør påstod det ikke kunne lade sig gøre !!! Mine standard var jo netop Elvstrøm med almindelig Dacron dug.