Toilet

 • Dette emne har 10 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 11 år siden af giib.
Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2596
  781
  Keymaster

  Hej
  Vi har tænkt os at installere et eltoilet. Men de findes i forskellige prisklasser og modeller.
  Jeg kan ikke se hvad der er forskel på de dyre og de billige toiletter, man kan finde i katalogerne.
  Er der noget vi skal være opmærksom på, ud over slangestørrelse og ydre mål.

  #9955
  276
  Keymaster

  Hejsa

  Vi har for 3 år siden installeret et el toilet fra Kjøller, dette var ikke den billigste løsning, men klart den bedste, det er utroligt støjsvagt og så har vi monteret det så det kører på ferskvand, hvilket har bevirket at der ikke er de typiske lugtgener. Yderligere slipper man for at systemet stopper.
  Tilslutningen er er meget simpel de eksisterende slanger skal afkortes og der skal laves nye monterings huller, de gamle bliver skjult af soklen på den nye kumme. Betjeningspanellet monteres og hele systemet tilsluttes i tavlen.

  Kig på http://www.kjoeller.com/sanimarin/default.htm

  mange sejler hilsner

  Palle H Larsen
  IMPULS
  Bogense

  #9956
  781
  Keymaster

  Hej Palle
  tak for svar

  Det lyder rigtig fint med det toilet, og jeg tror det bliver sanimarin 31, da det passer i mål.Og så står der alt om deres toiletter, som jeg ikke kan finde hos de andre . Men mon ikke de andre mærker har forbedret deres toiletter siden i fik jeres? De skriver jo allesammen at de er støjsvage.
  Du skriver at i har det monteret til ferskvand. Er det enten eller, eller begge dele, og hvordan har det indflydelse på forstoppelse med ferskvand?

  Hilsen
  Jørgen Samuelsen
  Olivia
  Sønderborg

  #9957
  276
  Keymaster

  Hej Jørgen

  Jeg er HELT sikker på at det er det mest støjsvage toilet der findes, der er flere der har kommenteret dette når de har været ombord! Jeg har kendskab til en Bavaria 36 ny model, som fra Floor har fået monteret en Jabsco el-toilet silent!! og hver gang dette bliver benyttet, så lyder det som om at hele dørken samt skot er på vej under ud
  På den netop overståede bådmesse var Sanmarin opstillet med en prøvestand, hvor man kunne trykke på knappen, og jeg overhørte en dialog mellem mand og kone, hvor konen sagde at havde hun vist at det var muligt at få et så støjsvagt toilet så havde hun foretrukket det, istedet for det de nu havde monteret, der vækkede hele skibet når det blev benyttet.
  Som bonus info kan jeg oplyse at vi sover i agter kahytten, og vi kan ikke høre når toilettet er i brug.

  Om det er enten eller omkring vandtilførelsen, ved jeg ikke, men giv Kjøller et ring det kan de med garanti oplyse om.

  Omkring forstoppelse, så mener jeg hermed at i forhold til std. toilettet så er el-toilettet langt og foretrække.

  Mange sejlerhilsner

  Palle H Larsen
  IMPULS
  Bogense.

  #9958
  34
  Keymaster

  Hej med jer.

  Vi har ikke oplevet det el toilet som Palle beskriver, men kan i alle tilfælde bekræfte at toiletter fra Jabsco, også deres på udstillinger benævnte “lydløse” er langtfra lydløse, og vi har gennem de seneste 3 både, arbejdet os op gennem de nyere og nyere modeller, og kan fortælle at mågerne letter i forskrækkelse når toilettet benyttes i en stille havn. Næste gang vi møder Palle i en havn, tvinger vi ham til at demonstrere deres toilet.

  Med hensyn til “forstoppelsen” kan jeg tilføje: Der dannes en kalklignene belægning i slangerne der fører fra toilettet og til jeres spildevandstank, denne belægning stoppede vores slanger totalt på sommerferien i 2012, og båden blev leveret til os i maj 2011. Så det er noget der går rigtigt hurtigt. Den flinke havnefoged i Faaborg kalder belægningen “urinsten” der findes også en engelsk betegnelse for dette som jeg ikke kan huske. Dette opstår når urin og SALTVAND kommer i forbindelse med hinanden, og skulle derfor ikke forekomme hvis du skyller med ferskvand !! Det skulle iøvrigt kunne formindskes ved regelmæssigt at hælde eddike i toilettet og pumpe det i slangerne når båden forlades.

  Hilsener til jer alle, vi ses til sommer.
  Lars Christiansen “Misha” Holbæk

  #9959
  781
  Keymaster

  Hej

  Jeg er nu blevet meget overbevist om, at det skal være en Sanimarin 31.
  Så har jeg været på nettet og fundet en i et tysk firma, hvor det står til 447 euro, = ca. 3340kr. Tilsyneladende med forsendelse.
  Det er ca. det halve af hvad det koster herhjemme. (6800kr.) Jeg ved bare ikke med told og afgifter, og er der andre farer ved en sådan handel, ud over at vejledning ikke er på dansk. De hedder det samme, men måske er der alligevel forskel. Og hvis der ingen forskel er, hvorfor skal det så være så dyrt herhjemme. ? Jeg tror ikke det kun er afgiften.

  Med venlig hilsen
  Jørgen Samuelsen
  Olivia
  Bavaria 30 Cruiser

  #11567
  276
  Keymaster

  Hejsa.

  Jeg er ikke et sekund i tvivl om at du har truffet det rette valg. Med hensyn til pris diff. på toilet, så kommer jeg lidt til kort Men jeg er også af den opfattelse at alt hvad jeg skal bruge/købe skal købes indenfor landets grænser…….(med undtagelse af dåserne til sommerturen ) Fordelen ved at indkøbe toilettet herhjemme er klare; Fantastisk rådgivning! Kort og forståelig vej til afhjælpning af problemer! Fastholdelse af danske arbejdspladser!!
  Da vi investerede i den nye “potte” kunne vi forhandle en rabat på 15 %, det hjælper jo lidt på de samlede billede.

  Hvis du kommer forbi Bogense, så skal du være meget velkommen til at komme forbi og trykke på knappen.

  Mange Sejlerhilsner

  Palle H Larsen
  IMPULS
  Bavaria 30 cruiser
  Bogense.

  #9960
  Lars Bøllund
  Keymaster

  Hej
  Uden at blande mig i toilet debatten (udover at jeg tror sådan et toilet snart finder vej til vores båd) og hvor man i øvrigt foretager sine indkøb, må jeg lige bakke Palle lidt op her.
  Kjøller er efter min opfattelse, uden konkurence, det mest seriøse firma i bådbranchen.
  Handler du der får du enestående rådgivning, dansk manual og vejledning og hvis du fortæller hvilken båd du har ved de præcist hvilken tilbehør og løsdele de skal levere med for at det hele spiller fra dag et.
  Jeg har handlet hos dem mange gange og kan kun give dem min bedste anbefaling
  Med sejler hilsen

  #9961
  34
  Keymaster

  Hej igen.

  Vi kan 110% tilslutte os Lars`s oplevelser med hensyn til Kjøller. Her kan du trygt handle uanset om det gælder toilet, køl eller varme.
  Og tilføje at skulle der være nogle problemer, kan det være vildt bøvlet at skulle reklamere i udlandet.

  Lars Christiansen “Misha” Holbæk
  medlem 34

  #11568
  giib
  Keymaster

  Kjøller er nummer et, når det kommer til VVS i en båd.
  Og de er en videnbank uden sidestykke, når det kommer til 12V i både (ladere, batterier, kabler m.m.).

  P.S. Det skal ikke betales ekstra afgift (moms eller andet), når man køber indenfor EUs grænser.

  #9962
  781
  Keymaster

  Hej igen
  Så er båden endelig kommet i vandet. I mellemtiden har jeg lyttet til jeres råd, og købt et toilet hos Kjøller. Det er blevet monteret, og selve monteringen var nem nok, efter jeg fik sorteret alt det overflødige fra, som de sender med, – det kunne godt forvirre mig hvad det skulle bruges til men det skulle bare smides væk. Det værste var montering af alt det der skulle ind i hulrummet, ny lugtfri toiletslange, vandtilslutning og elboxen.
  Nu er toilettet afprøvet og det fungerer meget tilfredsstillende. Ja det er faktisk ferskvandspumpen der larmer mest, når jeg trykker på kontakten men det er vist et andet problem.
  Jeg har sluttet det til klemme 14 inde bag, som virker på toiletknappen, minus selvfølgelig på stelskinnen, men er der nogen sikringer i det panel, og hvis, hvor er de. eller hvordan virker det? Der står jo, at der skal være en 25 amp. sikring til toilettet.
  Hvad med tankmåleren? Hvad kan man gøre ved den. jeg fik den til at virke sidste år, men kun for en kort periode.Har hørt at det sjældent virker.

  Med venlig hilsen
  Jørgen Samuelsen
  Olivia
  Sønderborg

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.