Rengøring af propel

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2260
  Medl.nr. 807
  Keymaster

  Da båden kom op i år, var propellen godt begroet. Nu skal den så rengøres. Tidligere har jeg sat den i “blød” nogle timer i husholdningseddike og det har virket rimeligt nok, men det kræver en god indsats efterfølgende for at få alle rur-rester væk.
  Hvad gør i andre med hensyn til rengøring af propellen?

  #11591
  Medl.nr. 648
  Keymaster

  Hej Lone og Dan
  Hvis I kan bruge det, gør jeg følgende:
  Højtryksrenser umiddelbart efter båden er taget af vandet. Resultat: Stort set alle rurer er væk. (Vi har normalt kun ganske få)
  I blød i eddike som I gør. Og skrubber med en husholdnings svamp – med den ru side: Resultat: Blank skrue.
  Polerer i brasso inden båden sættes i vandet.

  #10354
  Gert Lundberg
  Deltager

  I stedet for eddike, kan du også med fordel bruge et skrappere afkalkningsmiddel, f.eks. et i bruger i jeres husholdning.

  #10355
  Medl.nr. 934
  Keymaster

  Jeg har med fordel indsmurt propellen grundigt i linolie el. lign., pakket de enkelte dele ind i tætomsluttende plast og ladet den ligge godt lunt vinteren over. Olien, som sætter sig godt fast, bliver harsk og giftig hvilket begrænser begroningen. Det fjerner den ikke, men din propel bliver nemmere at rengøre.

  #10356

  Hej Lone og Dan
  Hvis det er en broncepropel gør jeg det, at jeg lægger den i eddikesyre og derefter skrubber den med en pensel. Skylles derefter i ren vand i en spand.
  Hilsen Verner

  #10357
  Medl.nr. 827
  Keymaster

  Jeg skrubbede forsigtigt med en køkkensvamp, og brugte barnacle remover. Altså specielt til fjernelse af rur. Min propel er af messing, og blev skinnende flot.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.