Afrensning af gul belægningen ved vandlinien

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2612
  849
  Keymaster

  Hej

  Er der nogen der har erfaring med rengøring af de gule belægninger der kommer lige over vandlinien. Kan man bruge fribordsrens / oksalsyre. Jeg tænker om den blå farve bliver misfarvet med fribordsrens / oksalsyre. Der står på vejledningen at det ikke må bruges på farvet fribord, men jeg er usikker om der gælder her hvor det er gelcoaten der er indfarvet.

  Lad mig hører om i har erfaringer

  Leif

  #9988
  774
  Keymaster

  Har hørt at man kan bruge rababer til at gnide på eller citron har selv tænkt mig at prøve til foråret det skal side lidt og så skylles efter med rent vand det er et forsøg hverdt

  #9989
  917
  Keymaster

  hej
  min erfaring at citronsaft virker rigtig godt og det er billigt.

  #9990
  Heidi Lundberg
  Keymaster

  man kan også anvende et almindeligt lidt kraftigere afkalkningsmiddel fra husholdningen, f.eks. kan jeg sælge et middel der hedder Tenozid 12, som skal smøres på med en klud, og sidde et par minutter, hvorefter det blot skal skylles af med vandslange, er båden kraftigt angrebet, kan behandlingen gentages, vi har med stor glæde og ingen knofedt, fået vores vandlinie helt hvid igen med denne behandling.

  Midlet kan købes i literflaske for kr. 50,00 incl. moms – excl. forsendelse
  er du interesseret, så send en mail med kontaktoplysninger til gert@gert-heidi.dk

  Hilsen Gert Lundberg

  #9991
  682
  Keymaster

  Der skal blot bruges oxalsyre (købes hos matrialisten) (bruges i fødevare industrien), det kræver kun afvask og ikke så meget knofedt.

  #9992
  742
  Keymaster

  Brug ganske almindelig fast (tyk) brun sæbe
  Smør et godt lang på vandlinien, lad det sidde 30 min,børst
  det af med en stor afsæbningsbørste, skyl efter med rent vand
  flot resultat, og billigt
  Sejlerhilsen
  Kim-Ole
  Bornholm
  742

  #9993
  Anonymous
  Keymaster

  Oxcal syre. Den billigste forekomst af Oxcalsyre er i almindelig blå toiletrensemiddel.

  #9994
  søren dyrskjøt
  Keymaster

  Hej, hvor er det dejligt at se, at så mange er opmærksom på vores gode forum. Jeg har hidtil benyttet et rensemiddel fra RenSkib som er helt perfekt, men lidt dyrt. Almindelig oxsalsyre er billigt og skal blot fortyndes med vand, sidde 15 min og vaskes af, kan gentages. Lad være med at komme ned i bundmalingen, som giver afsmitning. En anden ting oxsalsyren er god til er rensning af teakcockpit inden oliebehandling. Blanding: en sjat oxsal i en liter vand og en sjat opvaskemiddel, (skal sidde 15 min inden afvaskning) det er billigt og effektiv. Jeg har hidtil benyttet Internationals Restore hvor en ½ liter koster ca. 120 kr. og Teakvax lidt mere.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.