Teakdek

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2226
  623
  Keymaster

  Hej,
  Jeg har Køpt mig en ny B-39 med Teakdek. Er det nogen der har en god opskrift på Pleje af teakdek ?.

  Vh
  Lars B

  #9382
  giib
  Keymaster

  Jeg har også hørt mig lidt omkring; men der findes lige så mange gode opskrifter som der findes teakdæk !!! Men en af mine venner bruger Pinotex ædeltræsolie http://www.pinotex.dk/dk/pinotex/Produk … 6solie.htm
  Det tror jeg også jeg vil prøve; det er tiltalende, at der er svampedræper samt andre gode ting i. Han giver dækket en omgang en til to gange om året.

  #9383
  Flemming
  Keymaster

  Ja, der er lige så mange vedligeholdelsesmetoder, som der er søfolk. Metoden afhænger nok også af, om man ønsker oliebehandling eller det hvidlige udseende. Jeg foretrækker det sidste og plejer selv mit teak med en metode, som jeg har lært af en ældre fynbo, som jeg mødte på Ærø. Han havde en flot og velholdt Luffe med et meget fint teakdæk.

  Arbejdsformen er: 1) vask teaken i en spand vand iblandet en hætte tørklor (kan købes hos Matas). Normalt kan man bruge den bløde side af en grydesvamp (eller tilsvarende), som pga. kloren vil fjerne algerester og sorte pletter. Særligt medtagne steder kan skrubbes forsigtigt med den grove side, men gå forsigtigt til værks 2) skyl grundigt med ferskvand 3) vask teaken til sidst i en fed blanding hvide sæbespåner. Jeg plejer at lade blandingen tørre op og herefter skylle med ferskvand.

  Jeg synes, at det er en god og enkel metode, som giver et flot resultat.

  #9384
  Sebastian Schiøler
  Keymaster

  Her er den bedste løsning:
  Vask med oxalsyre og afslut med Boracol

  http://www.boracol.dk/page10922.asp

  #9385
  Hvam
  Keymaster

  Jeg bruger INTERNATIONALTeak-Wax, det er let at bruger og gør kun teaken en lille smule mørkerer.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.