Anker

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2377
  191
  Keymaster

  Vi har et CQR-anker i vores Bavaria 36 og har tit haft problemer med at det ikke holder. Og det selv i ikke særlig hårdt vejr. Det er utrygt. Vi har altid hørt, at CQR-ankeret er et godt anker, men det er desværre ikke vores erfaring. Da vi har set mange Bavaria’er med CQR-ankre, vil vi gerne høre om jeres erfaringer med ankeret. Kan man evt. gøre noget for at forbedre ankrets evne til at holde? Evt supplere med noget tilbehør? Eller er der andre ideer? Vores båd ligger i Kroatien.

  Venlig hilsen
  Jens-Jørgen
  Jacaranda

  #9602
  208
  Keymaster

  Hej
  det cqr der er med en bavaria er et kopi,det er ikke bredt nok i plovene så det rejser sig ikke nok op til at det kan grave sig i.har selv haft samme problem med at det slet ikke kunne holde.jeg købte et bruce anker på 15kg. siden har vi aldrig flyttet os,selv om vi har nogen udenpå,det er rart at vågne samme sted vi sov ind

  hilsen 208

  #9603
  784
  Keymaster

  Vi har ikke haft båden så længe, men vi har ankret en 3-4 gange og den ene gang i hård vind, og der skred ankeret 2 gange. Så lettede vi. Nu skifter vi til et Kobra anker. Et 16 eller 20 Kg Kobra anker (Bavaria 38 – 2004)

  #9604
  703
  Keymaster

  Hej. VI har også en Bavaria 36 med samme type anker og en gang oplevet det ikke kunne holde. Det havde kun fat i søgræs. Efterfølgende har jeg gjort følgende.
  Bundet en bøje til ankeret, så man får en god fornemmelse af at man har ankerkæde nok ude.
  Slået bak på motoren for at sikre at ankeret griber fat, ellers er det en ommer.
  Siden har der ikke været problemer.

  mvh
  Søren

  #9605
  784
  Keymaster

  CQR ankeret blev tidligere regnet for et godt anker, men i mange år har det sammenlignet dårligt med andre ankere i diverse tests. Vi har begrænset erfaring med dette CQR anker, da ikke har haft båden et helt år endnu, men det skred to gange i træk ved hård vind, så nu har vi skiftet det originale CQR anker (en Bavaria kopi???) ud med 1stk. 16 Kg Kobra anker på vores Bavaria 38. Kobra har testet rigtigt fint og vi har ikke haft problemer endnu, de få gange vi har brugt det. Kobara 16Kg passer godt i en Bavaria 38 2004, men der skal skæres fræses et hak op i lugen, og bores et hul og fræses en “sprække” der passer til sikringsbolten, og dens låsetap.

  #11544
  allan torbensen
  Keymaster

  Et godt anker er ikke godt anker uden kæde.
  Jo mere kæde jo bedre.
  Har selv et 10 kg Bruce med 10 meter kæde og har aldrig haft problemer med min 32 .

  #9606
  Medl.nr. 934
  Keymaster

  Det bedste anker er utvivlsomt Rocna, men husk rigeligt med kæde!

  #9607
  Medl.nr. 994
  Keymaster

  De forskellige ankere hænger lidt forskelligt. Men det alt afgørende er kæde størrelse og længden.
  Det er kæden der holder de 90% ankeret styre kæden.
  Så et tungt anker og massere af kæde min 3 gange dybden, så holder det altid.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.