Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Streaming af TV signal fra iPhone / Tablet #11111

  Hej Mette og Bo,
  Vi har valgt en løsning med Chromecast til fjernsynet og en mobil bredbåndsrouter til at lave WiFi ombord. Routeren er en Huawei e5377, der omdanner mobil 3G/4G signal til WiFi. Fordelen er, at alle ombord kan være på WiFi (inkl fjernsynet). Ulempen er, at det er en lidt dyr løsning, da det kræver et mobil abonnement til routeren. Vi har købt et abonnement med fri data, og som også frit kan bruges i bl.a. Sverige. Bortset fra prisen, så er vi rigtig glade for denne løsning.
  Mvh Brian Gammelgaard

  som svar til: svajer voldsomt for anker/bøje #11052

  Hej Henrik,
  Tak for dit svar. Jeg har faktisk prøvet et ankersejl, men det var muligvis for lille. Ved du, hvor stort dit ankersejl er, og har du eventuelt et billede af det?
  Mvh Brian

  som svar til: Dækslys defekt #10918

  Hej søfolk,
  Jeg har nu fået konstateret at 2 ledninger var knækket der hvor kablet kommer ud af masten, hvorfor hverken dækslys eller toplanterne virkede. Heldigvis kunne de vha et par muffer samles igen.
  Mvh Brian

  som svar til: Har du husket at betale dit medlemskontingent for 2020? #10945

  Hvis jeg ikke havde set dette indlæg, så havde jeg ikke fået betalt, da jeg ikke har modtaget nogen mail.
  Jeg husker helt sikkert IKKE at få betalt til tiden næste år, hvis ikke jeg får en påmindelse. Så hellere betale lidt mere, og genindføre det på PBS.
  Mvh Brian Gammelgaard

  som svar til: Dækslys defekt #10917

  Hej Jan,
  Det var da træls, men tak for info.
  Mvh Brian

  som svar til: Dækslys defekt #10915

  Hej Jørgen,
  Tak for svaret, det vil jeg få undersøgt.
  Skal lampen tages af masten?
  Mvh Brian

  som svar til: Fast vindspejl #10906

  Hej,
  Jeg har i 2015 set en B37C liggende i Sæby, hvor jeg er ret sikker på, at den også var hjemmehørende dengang (se vedlagte billede).
  Jeg vil gerne selv have sådan en løsning, men det bliver vist desværre for dyrt for mig.
  Mvh Brian

  som svar til: Jordslået inspektions låge på pedistal #10826

  Hej. Jeg har haft samme problem. Jeg købte et nyt dæksel gennem Dansk Marine Center i Risskov.
  Mvh Brian

  som svar til: Vask af hyndebetræk #10652

  Hej Lars. Jeg har vasket vores hyndebetræk (Laguna blau) i hele båden ved 30 grader, det gik fint. Mvh Brian

  som svar til: Gumpetung #10479

  Hej Egon,
  Jeg har en Bavaria 37 Cruiser fra 2006 og den har samme irriterende problem. Jeg har overvejet at få malet bundmaling op til toppen af den blå stribe, og så få påsat en ny stribe højere oppe, men endnu har jeg ikke fået det gjort.
  Mvh Brian

  som svar til: Trykvand/ekspansionsbeholder #10349

  Hej Allan. Det er jo en del af fidusen ved en trykvandsbeholder, at den DELVIS flydes med vand, når hanen lukkes, for pumpen sætter jo tryk på vandet, og presser dermed luften sammen i beholderen. Problemet kan være, at luften af en eller anden grund er kommet med ud af beholderen, og så virker den ikke længere. Jeg har selv klaret problemet ved at demontere beholderen, og så ryste den så alt vandet kom ud, hvorved der igen kun var luft i beholderen, inden den blev monteret igen. Det hjalp.
  Ellers kan jeg anbefale en Shurflo aqua king 2 pumpe, den har en by-pass funktion der gør trykvandsbeholderen overflødig. Denne pumpe er desuden forholdsvis lydsvag.
  Mvh Brian

  som svar til: vand under dørken #9548

  Hej Brian,
  Ja, det er lidt svært at forklare, men jeg vedlægger et billede jeg fandt på nettet. Under badestigen, til venstre for fenderen er der et metalbeslag, der går rundt om den hvide gummiliste, sikkert for at holde listen fast. Gennem dette beslag og gennem gummilisten er der boret et afløbshul. Problemet er, at gummilisten sidder på skrogsamlingen, der hvor top og bund er limet samlet, og hullet bores således også gennem denne samling. Hvis hullet så bores for langt inde/fremme, så bore man lidt længere inde, end der hvor top og bund er limet sammen, og der kommer et lille hul ind i selve båden. Hullet er under glasfibermåtten indvendig i båden, så hullet kan ikke ses indefra, hvorfor det er næsten umuligt af finde. Tages beslag og gummiliste af, så ses det lille hul dog tydeligt. Men ja, Bavaria skal ikke have meget ros for den fejl, der åbenbart er lavet på en del både af den model (B37C fra 2006).

  som svar til: vand under dørken #9546

  Hej. Den med det utætte bruserhoved har jeg også prøvet, men det jeg vil fortælle om her, var et andet og langt vanskeligere problem at finde. Vi fik vores B37C i 2006 og hver gang vi havde været ude og sejle, var der lidt vand under dørken, og vel at mærke KUN når vi havde været ude og sejle. Jeg ledte efter problemet i flere år, og det var føret efter en samtale med én af Floors medarbejdere, at årsagen blev fundet. Han (Flemming) fortalte mig, at det var et kendt problem, at der var et lille hul fra min gummiliste ude agter og ind i båden. På vores model er der en bred hvid gummiliste rundt ved badeplatformen/agterenden, og i bunden af den sidder der et metalbeslag, hvori der er boret et lille hul, således at regnvand/havvand løber ud, og ikke lægger sig på gummilisten. Problemet var, at Bavaria havde boret hullet for tæt på selve skroget/agterrummet, hvorved der var kommet et lille hul ind i agterrummet fra gummilisten. Vandet kom dog kun ind af det lille hul, når vi sejlede og den hvide gummiliste kom under vand. Det var let at se, da vi fik beslaget og gummilisten taget af. Hullet blev lukket og jeg har ikke haft problemet siden.

  som svar til: Gummi listen på agter spejlet er løs i den ene side. #10370

  Hej Børge,
  Kort tid efter vi fik båden i 2006 gik vores liste løs. Floor kom på garantien og tog den af, gav den ny Sikaflex og monterede den igen. Desværre gik der kun et par år, så var den løs igen. I forbindelse med en reparation fik den igen ny Sikaflex for 3-4 år siden, men det holder heller ikke. Pt har jeg opgivet, men håber ligesom dig, at der er nogen herinde på Forum, der har en god idé.
  Mvh Brian

  som svar til: Motor/gear hyler #10314

  Det lyder som en god idé, tak for det.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)